تاكید دبیر شورای عالی فضای مجازی:
مشكلات ما با نخبگان تك رشته ای حل نمی گردد
به گزارش لوازم فلزی دبیر شورای عالی فضای مجازی با تاكید بر این كه باید رشته ها و پژوهش های میان رشته ای در دانشگاه ها و مراكز علمی توسعه یابد اظهار داشت: مشكلات اجتماعی ما امروزه با نخبگان تك رشته ای حل نمی گردد و ما نیازمند شبكه ای از نخبگان چند رشته ای و میان رشته ای داریم.
به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، دكتر ابوالحسن فیروزآبادی در "دومین كنفرانس حكمرانی و سیاست گذاری عمومی" كه امروز در سالن همایش های صداوسیما در حال برگزاری است، فناوری را مهمترین ركن فضای مجازی توصیف كرد و اظهار داشت: هم اكنون فناوری های موجود در فضای مجازی با استفاده از اقتصادی در حكومت ها مداخله می كنند و اقتصادهای جدیدی را با نام ها و عناوین جدید شكل می دهند. ضمن این كه خصوصیت اجتماعی بعنوان ركن مهم دیگر فضای مجاری امروزه در جوامع مختلف مطرح می شود و می توانیم از آن بعنوان مهمترین ركن نام ببریم چون كه در این فضا اتصالات شبكه ای شكل می گیرد و این شكل اجتماعی شبكه ای بر تمامی شئونات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، زیستی و حقوقی تأثیر می گذارد، به گونه ای كه حتی در بخش حكومت وجهه اجتماعی بعنوان یكی از تعریف های اساسی شناخته می شود و از تكنولوژی های موجود با عنوان تكنولوژی های اجتماعی نام می برد و معتقد هستند هیچ زمانی به اندازه امروز تكنولوژی ها جنبه های اجتماعی نداشتند.
دبیر شواری عالی فضای مجازی با تاكید بر این كه ما امروزه با ظهور قدرت جدید شبكه ای و نرم مواجه هستیم، اظهار داشت: این قدرت تمامی وجهه های زندگی اقتصادی، اجتماعی سیاسی را تحت تأثیر خود قرار داده است و با پدیده های هوشمند در نوع حكومت مداخله بوجود می آورد به گونه ای كه امروز پلتفرم ها برای ما هنجارسازی كرده و هنجارها را تبدیل به ارزش می كنند و در نهایت این ارزش ها به جوامع تحمیل و جوامع هم بر مبنای آن حركت می كنند البته این پدیده ها باید مورد مطالعه جدی قرار بگیرد.
فیروزآبادی با بیان این كه در شرایط امروز باید اهمیت قدرت نرم را در كنار قدرت سخت قرار بدهیم، اظهار داشت: اهمیت قدرت نرم به گونه ای است كه در تمامی حوزه های زندگی حتی سیاسی وارد شده و مباحثی نظیر مشاركت اجتماعی و جامعه مدنی را مطرح می كند و بنابراین است باید به اندازه قدرت سخت به قدرت نرم هم دقت كنیم.
وی با تاكید بر این كه سرعت تحولات جوامع هم به علت ظهور فضای مجازی افزایش یافته است، اظهار نمود: امروز با وجود فضای مجازی مسائل حكمرانی دیگر كه به صورت پنج ساله تدوین و اجرایی می شوند از بین رفته و این نظام حكمرانی ۵ تا ۸ ساله نمی تواند پاسخگوی نیازهای اصل باشد. ازاین رو باید همزمان با این تحولات تصمیم گیری ها هم باید به روز تر شود.
فیروزآبادی با تاكید بر این كه مسئله هویت در فضای مجازی حل نشده است، اظهار داشت: متأسفانه این خلأ سبب شده كه تمامی اتصالات و ارتباطات در فضای مجازی در یك گمنامی صورت بگیرد. قرار بود یك نوع شفافیت در فضای مجازی تولید شود اما نوعی كدری در این شفافیت به وجود آمد ضمن این كه مسئولیت پذیری و پاسخگویی در حكمرانی در توسعه فضای مجازی به صورت جدی در معرض خطر قرار گرفت.
دبیر شواری عالی فضای مجازی امنیت را یكی از مسائل حل نشده در فضای مجازی عنوان نمود و اضافه كرد: علت این كه همچنان امنیت به موضوعی غیرقابل حل در فضای مجاز تبدیل گشته این است كه فضای حكمرانی اینترنت در اختیار یك شركت آمریكایی است و این شركت در سطح جهانی به دنبال نهادینه كردن هنجارهای تعریف شده خود است.
فیروزآبادی همینطور با تاكید بر این كه اجتماعی شدن و مشاركت اجتماعی در فضای مجازی نیازمند تخصص چند رشته ای است، اظهار نمود: امروزه این مشكلات با نخبگان تك رشته ای حل نمی گردد بلكه ما نیازمند شبكه ای از نخبگان چند رشته ای و میان رشته ای هستیم ازاین رو بر این اساس باید تجدید نظر اساسی در حوزه اصول و حكمرانی وجود داشته باشد تا بتواند تصمیمات بزرگ مبتنی بر مشاركت را بگیرد.
به قول وی متأسفانه در فضای مجازی كه یك فضای یكپارچه جهانی است بازیگران بین المللی به صورت تحاكمی در حال حكمرانی هستند و تلاش دارند با شكستن دیوارهای كشورها مبانی و ارزش های خویش را تحمیل كنند و بنابراین در حكمرانی و آقابالاسری بر فضای مجازی و اینترنت تاكید دارند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در انتها با تاكید بر این كه دانشگاه های ما باید رشته ها و پژوهش های میان رشته ای خویش را توسعه دهند اظهار داشت: این مراكز نباید تحت تأثیر فضاسازی های رسانه ای كه فضای عمومی كشور را می سازند قرار بگیرند چون كه آنها می خواهند نظام های داخلی همچون نظام های آموزشی ما را از حاكمیت ملی خارج كنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب