هند و پاكستان صادرات برنج را ممنوع كردند

هند و پاكستان صادرات برنج را ممنوع كردند

به گزارش لوازم فلزی دبیر انجمن برنج اظهار داشت: كشورهای صادركننده برنج تا آخر بحران كرونا صادرات محصول برداشت شده در سال جدید را ممنوع كردند.


به گزارش لوازم فلزی به نقل از انجمن وارد كنندگان برنج، مسیح كشاورز با اشاره به اینكه در شرایطی كه شیوع كرونا قریب به اكثریت كشورهای جهان را درگیر خود كرده است، اظهار نمود: باید در سیاست های تأمین مواد غذایی كشورمان بازبینی نماییم و مانند دیگر كشورها كه به هر قیمتی در حال تقویت ذخایر استراتژیك مواد غذایی خود هستند، باید برای امنیت غذایی كشور پیشبینی های لازم را اتخاذ نماییم.
وی اظهار داشت: در حاضر خیلی از صادركنندگان بزرگ محصولات غذایی همچون گندم، برنج، دانه های روغنی و نظایر آن به علت انتشار كرونا صادرات خویش را متوقف یا به میزان قابل توجهی كاهش داده اند و از سویی كشورهای واردكننده هم با كاهش حقوق ورودی در كوشش برای بالابردن ذخایر استراتژیك مواد غذایی خود هستند.
دبیر انجمن واردكنندگان برنج با اشاره به اینكه متاسفانه به علت عدم تخصیص ارز، واردات برنج با اختلال روبه رو شده است، خاطرنشان كرد: با این وجود هنوز فرصت برای تأمین بخشی از نیاز كشور به برنج وارداتی ارزان از دست نرفته، مشروط بر اینكه هرچه زودتر ارز حدود ۵۸۰ هزار تن برنج واردشده یا معطل مانده در گمركها تامین گردد.
وی با اشاره به اینكه نیمی از این میزان برنج بدون دریافت كد تخصیص ارز و در نتیجه عدم تخصیص ارز با اعتبار واردكنندگان با هدف همكاری با دولت و پشتیبانی از مصرف كنندگان وارد بازار شده است، خاطرنشان كرد: علاوه بر این ۵۸۰ هزار تن برنج كه منتظر تخصیص ارز از جانب بانك مركزی است، ۱۰۰ هزار تن برنج پاكستانی هم در گمركها رسوب كرده كه فهرست آن باید توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) برای بانك مركزی ارسال شود.
كشاورز افزود: باتوجه به ممنوعیت صادرات برنج در دوره جدید برداشت از جانب صادركنندگان بزرگ و كاهش عرضه در بازارهای جهانی و ورود كشورهای همسایه و همینطور كشورهای حوزه خلیج فارس برای خرید نامحدود محصولات كشاورزی، بیم آن می رود تجار هندی و پاكستاتی برنج های متوقف شده در گمركهای ایران را با بهای بالاتر به این كشورها بفروشند.
وی با اشاره به اینكه مصرف برنج وارداتی در كشور ماهانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن بوده و در روزهایی همچون ماه رمضان و محرم به ۲۰۰ هزار تن درماه می رسد، مطرح كرد: از بانك مركزی توقع داریم در مورد امنیت غذایی كشور با حساسیت بیشتر با واردكنندگان برنج همراهی كرده و مانع از دست رفتن این فرصت شده و اجازه ندهد بازار كشور با كمبود برنج روبه رو شود.
دبیر انجمن واردكنندگان برنج ایران با اشاره به اینكه علاوه بر برنج تولید داخل احتیاج به واردات برنج اجتناب ناپذیر است، توضیح داد: میزان تولید یك بحث است و توان خرید مصرف كنندگان موضوعی دیگر و نباید فراموش نماییم كه بیشتر از نیمی از جمعیت كشور كه اقشار كم برخوردار می باشند، مصرف كننده برنج های وارداتی هستند.
وی با اشاره به اینكه امنیت غذایی كشورها بعد از شیوع كرونا با حساسیت هایی جدی روبه رو شده است، اظهار داشت: امیدواریم مسولان دستگاه های تصمیم گیر هرچه زودتر در مورد تأمین ارز مورد نیاز واردات برنج اقدامات لازم را در دستور كار قرار دهند تا در روزهای پیش رو با مشكل مواجه نشویم.
كشاورز با اشاره به اینكه اعمال ممنوعیت فصلی واردات امسال هم باید مورد بازبینی قرارگیرد، توضیح داد: كشورهای صادركننده تا آخر بحران كرونا صادرات محصول برداشت شده در سال جدید را ممنوع كرده اند و بطور قطع در دوره برداشت، محصول جدیدی نمی توان خریداری كرد.
وی اظهار داشت: اما همچنان تجار ایرانی با اعتبار خود امكان خرید محصول برداشت شده در فصل گذشته را دارند؛ مشروط بر اینكه با اعمال ممنوعیت ترخیص آن همچون سال قبل با تاخیر روبه رو نشده و تبدیل به كالای رسوبی نشود.
دبیر انجمن واردكنندگان برنج ایران در انتها متذكر شد: باید به این مهم توجه داشته باشیم كه به علت زمان بر بودن فرایند واردات برنج، در صورت اعمال ممنوعیت فصلی عملا واردكنندگان در نیمه اول سال فعالیتی نمی كنند و در نیمه دوم هم با عنایت به شرایط، برنجی برای واردات وجود ندارد و در ماه های پایانی سال با مشكل كمبود برنج در بازار روبه رو می شویم.



1399/01/15
20:52:20
5.0 / 5
3319
تگهای خبر: بازار , تولید , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی