تراز تجاری شیلات سال قبل مثبت شد

تراز تجاری شیلات سال قبل مثبت شد

لوازم فلزی: رئیس سازمان شیلات عملكرد، برنامه ها و كارهایی این سازمان را تشریح نمود.


به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، نبی الله خون میرزایی در نشست خبری که ظهر امروز به مناسبت هفته جهاد کشاورزی انجام شد اظهار نمود: سال قبل فروردین ماه با سیل سنگین در چند استان شروع شد و خسارت هایی را به زیرساخت های شیلات و ماهیان پرورش یافته در استخرها وارد کرد که این خسارت قابل توجه بود و خوشبختانه با همت تولید کنندگان و پشتیبانی مسئولان مربوطه باردیگر کارهای آبزی پروری از سر گرفته شد و در آخر سال دستاوردها فراتر از انتظار بود.
وی افزود: سال قبل مطابق برنامه باید یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن محصولات شیلاتی تولید می کردیم که این مقدار به یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن رسید که از تکلیف برنامه جلوتر بود. همین طور سال ۱۳۹۸ مصرف سرانه محصولات شیلاتی از تکلیف برنامه بیشتر شد؛ بطوریکه طبق برنامه باید سرانه مصرف به ۱۳ کیلوگرم می رسید اما این مقدار ۱۳ کیلو و ۳۰۰ گرم شد.
بگفته وی سال قبل تراز تجاری شیلات مثبت شد و امیدواریم با رفع موانع و مشکلات پیش آمده از کرونا این تراز افزایش یابد.
رعایت ملزومات محیط زیستی در پرورش میگو و ماهی
وی در بخش دیگری از صحبت هایش اظهار داشت: معتقدیم باید در پرورش میگو و ماهی ملزومات محیط زیستی رعایت شود و تولیدات پایداری داشته باشیم به شکلی که به منابع صدمه ای وارد نشود.
خون میرزایی در ادامه در پاسخ به این پرسش که چه برنامه هایی برای پشتیبانی از تولیدکنندگان حوزه شیلاتی در شرایط کرونایی دارید، اظهار داشت: می خواهیم تقاضای داخل کشور را تقویت نماییم و همین طور خرید حمایتی آبزیان را نیز انجام دهیم تا چرخ تولید به درستی بچرخد.
وی به صادرات محصولات شیلاتی نیز اشاره نمود و اظهار داشت: عمده محصولات صادراتی شیلات، محصولات فرآوری شده هستند که مشکلی از بابت صادرات ندارند. همین طور کشورهای آسیای جنوب شرقی، بازارهای اروسیا، عمان، قطر و مالزی نیز بازارهای صادراتی ایران هستند.
میزان تولیدات تن ماهیان ۲۵۰ هزارتن است
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به وضعیت تن ماهیان در کشور اشاه کرد وگفت: در جنوب کشور منابع و ذخایر خانواده تن ماهیان را داریم و صید آن نیز در کشور انجام می شود. در اقیانوس هند که عمده صیدگاه تن ماهیان است ناوگان جمهوری اسلامی ایران رتبه دوم صید را دارد و در غرب آسیا نیز دارای رتبه اول صید تن ماهیان است. همین طور میزان تولیدات تن ماهیان ۲۵۰ هزار تن است که از این مقدار بخشی در داخل کشور مصرف و بخش دیگر نیز صادر می شود. میزان صید تن ماهیان فراساحلی ۱۶۵ هزار تن است. امیدواریم مصرف تن ماهیان افزایش یابد و با به روز رسانی ناوگان بتوانیم میزان تولید تن ماهیان را در کشور افزایش دهیم.
کشتی های غیرمجاز وارد آب های کشور نشده اند
خون میرزایی با اعلان اینکه در داخل کشور به کشتی های خارجی مجوز ورود به آب های ایران داده نشده است، اظهار داشت: کشتی های چینی نیز در آب های کشور حضور ندارند و آنچه که از گزارش توقیفات توسط یگان حفاظت سازمان شیلات و یا نیروی دریایی سپاه و ارتش به دست آمده است نشان میدهد مالکیت تمامی کشتی ها، ایرانی است. اگر کشتی صیادی کشور خارجی بدون مجوز وارد آب های سرزمین شده باشد، تجاوز به آب های سرزمینی شمرده می شود.
فصل پرورش میگو با تاخیر شروع شد
رئیس سازمان شیلات به وضعیت پرورش میگو در کشور اشاره نمود و اظهار داشت: سال قبل ارز مورد نیاز برای واردات مولدین تخصیص نیافت، سرما ادامه پیدا کرد و ترس ناشی از محدودیت های صادراتی بر تولید کنندگان حاکم بود، بنا بر این فصل پرورش میگو با تاخیر آغاز شد. امیدواریم بتوانیم این عقب ماندگی را جبران کرده و مطابق با برنامه جهش تولید پیش برویم.
وی افزود: مطابق برنامه بایستی ۵۲ هزار تن تولید میگو داشته باشیم که امیدواریم به این رقم برسد.
قیمت آبزیان مناسب است
وی در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت آبزیان با افزایش مواجه نخواهد شد یا خیر، اظهار داشت: محصولات مختلف تابع قیمت گذاری نبوده، بلکه عرضه و تقاضا هستند. قیمت آبزیان نسبت به سایر پروتئین ها مناسب تر است و تصور می نماییم که این قیمت برای آبزیان تازه و بسته بندی مناسب می باشد.
رتبه نخست پرورش ماهی قزل آلا در جهان
رئیس سازمان شیلات افزود: در صنعت پرورش ماهی قزل آلا در آب های شیرین در رتبه نخست جهان قرار داریم و سالانه ۱۸۰ هزار تن ماهی قزل آلا در کشور تولید می شود و آنچه که موجب شد این صنعت در داخل کشور رشد کند این بود که تقاضای خوبی داشت و متناسب با نیاز پرورشی، مراکز تکثیر توسعه پیدا کرد.
او همینطور در ادامه به تخم چشم زده ماهی اشاره نمود و اظهار داشت: سال قبل به سبب سیاست های اقتصادی کشور ارز دولتی برای واردات تخم چشم زده اختصاص پیدا نکرد و ضریب خودکفایی تامین تخم چشم زده افزایش پیدا کرد. امیدواریم در سال ۱۳۹۹ در امتداد تقویت خودکفایی میزان تولید در داخل کشور افزایش یابد و به سمت مولدسازی پایدار در این صنعت پیش برویم.




منبع:

1399/03/25
23:39:14
5.0 / 5
2604
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , چین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی