قیمت گذاری واقعی محصولات كشاورزی راهكار افزایش سودآوری
رئیس هیئت مدیره شركت مادر تخصصی صندوق پشتیبانی از توسعه سرمایه گذاری در بخش كشاورزی، توسعه كسب و كارهای در رابطه با بخش كشاورزی و قیمت گذاری واقعی بر روی محصولات كشاورزی را راه افزایش سودآوری و همین طور افزایش میل و رغبت بهرمایه گذاری در بخش كشاورزی دانست.
به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، جانعلی بهزادنسب در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار نمود: از شروع شروع فعالیت سال ۱۳۸۳ تا اختتام تیرماه امسال تعداد ۱۵۴ صندوق پشتیبانی از توسعه بخش کشاورزی در سطوح مختلف تشکیل شد. سرمایه این صندوق ها بیش از ۲۲ هزار میلیارد ریال و حداکثر سهم مشارکت دولت در سرمایه این صندوق ها ۴۹درصد و حداقل سهم بخش غیردولتی ۵۱ درصد است. همین طور تعداد سهامداران این صندوق ها ۷۹۹۶ سهامدار حقوقی (در قالب تشکل ها، تعاونی های فعال در بخش کشاورزی) و تعداد ۱۱۸ هزار و ۲۸۱ سهامدار حقیقی (تولیدکنندگان و بهره برداران این بخش) است.
وی افزود: کل اعتبار پرداختی عاملیت ها از طرف صندوق ها به بهره برداران بخش های مختلف از سال ۱۳۸۷تا اختتام تیر ۱۳۹۹ مبلغ ۵۸ هزار و ۶۷۳ میلیارد ریال بوده که مبلغ ۹۱۲۳ میلیارد ریال آن از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ و مبلغ ۴۹ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال آن از سال ۱۳۹۲ تا اختتام تیر امسال پرداخت شده است.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق های پشتیبانی از توسعه سرمایه گذاری افزود: رویکرد برنامه های این شرکت تقویت و بهینه سازی پروسه تامین و تخصیص منابع صندوق ها، فراهم کردن زمین های قانونی لازم برای اعمال نقش حاکمیتی مادرتخصصی در ارتباط با صندوق ها، کمک به توسعه کشاورزی فناورانه و دانش بنیان، تحقق زنجیره های تولید و ارزش و کشاورزی قراردادی، مستندسازی و اطلاع رسانی، اصلاح و به روز رسانی بخشنامه ها و دستورالعمل های جاری صندوق ها، آموزش و توانمندسازی مورد نیاز در شرکت مادرتخصصی و صندوق ها است.
بهزادنسب همین طور افزود: از شروع تأسیس صندوق ها تابحال بیش از ۱۳۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات با هدف تامین قسمتی از سرمایه در گردش به جامعه هدف در امتداد تقویت تکمیل زنجیره اعطا شد که مبلغ ۱۱۵ هزار میلیارد ریال آن مربوط به زمان دولت تدبیر و امید است. همین طور تسهیلات در اختیار سهامداران این صندوق ها به حدود ۸۰۰۰ تشکل و تعاونی بعنوان سهامدار ورودی و بیش از ۱۱۸ هزار تولیدکننده و بهره بردار بعنوان سهامدار حقیقی قرار داده شده است. بیش از ۷۸ درصد از تسهیلات مذکور به صورت قرض الحسنه با کارمزد چهار درصد و مابقی آن از منابع بانکهای کشور باتوجه به تفاهم نامه منعقده تامین شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از کارهای اصلی این صندوق ها ارائه تسهیلات بانکی برای فعالیت کشاورزان است اظهار داشت: یکی از خاصیت های تسهیلاتی که ارائه می شود سریع و آسان بودن آن است. یعنی یک هفته از درخواست تا دریافت تسهیلات بیشتر زمان نمی برد. همین طور دیگر مزیت این تسهیلات ارزان بودن آن است که با کارمزد چهار درصد اعطا می شود و از سویی ضمانت های آن نیز آسان است.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق های پشتیبانی از توسعه سرمایه گذاری همین طور از امضای تفاهم نامه میان شرکت مادر تخصصی صندوق های پشتیبانی از توسعه سرمایه گذاری و معاونت علمی ریاست جمهوری بمنظور ارائه خدمات به بخش کشاورزی آگاهی داد.
بگفته بهزادنسب بخش کشاورزی هشت درصد در تولید ناخالص ملی و کمتر از پنج درصد در سرمایه ملی دارای سهم است. یکی از راه های افزایش سهم بخش کشاورزی در تشکیل سرمایه ملی، افزایش سرمایه صندوق های بخش کشاورزی است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا میل و رغبت برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی کم است، اظهار داشت: بازدهی در بخش کشاورزی نسبت به بازدهی در بخش های صنعت و خدمات پایین تر است، بدین سبب وقتی یک واحد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی انجام می شود، نسبت سودآوری آن با یک واحد سرمایه گذاری در بخش صنعت و خدمات یکسان نیست. بخش دیگر نیز به سرکوب قیمت ها باز می گردد. باوجود اینکه قیمت نهاده های کشاورزی به شکل بی سابقه ای بالا رفته است و هزینه های بخش کشاورزی از سال قبل بیشتر شده اما قیمت های محصولات در حد پایین نگه داشته می شود. از طرفی کشاورزی را همیشه در تولید محصول خلاصه کرده ایم. خلاصه کردن کشاورزی در تولید محصول موجب می شود درآمدزایی در کسب وکارهای کشاورزی کمتر شود و از سویی سرمایه گذاری نیز کمتر در آن صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق های پشتیبانی از توسعه سرمایه گذاری افزود: راه برون رفت از این شرایط توسعه کسب وکارهای در رابطه با تولید نهاده های کشاورزی، ارتقای دانش و فناوری، برداشت و نظایر آنها است. باید به سمتی حرکت نماییم که محصولات کشاورزی با قیمت واقعی تری به فروش بروند. اگر قیمت محصولات کشاورزی به صورت واقعی بر کشاورز ادا شود و کسب وکارها رونق یابد شاهد این خواهیم بود که سرمایه گذاری در بخش کشاورزی سودآور و رغبت سرمایه گذاری نیز بیشتر خواهد شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب