صادرات نفت ایران به شدت افزایش یافت

صادرات نفت ایران به شدت افزایش یافت

به گزارش لوازم فلزی وزیر نفت ضمن تایید صحبت های اخیر رئیس کل بانک مرکزی درباره صادرات نفت اظهار داشت: صادرات نفت ایران در مدت اخیر به شدت بالا رفته است.


به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، بیژن زنگنه در حاشیه بازدید از غرفه های شرکت کننده در بیست وپنجمین نمایشگاه بین المللی نفت در جمع خبرنگاران اظهار نمود: من نگران احیای بازارهای از دست رفته نفت ایران نیستم و خریداران نفت هم خودرا به یک یا دو فروشنده محدود نمی کنند.
به قول وی در صورت رفع تحریم قدرتمندتر از گذشته به بازار برمی گردیم، کوتاه تر از زمانی که فکر می کنید.
زنگنه اضافه کرد: اگر صنعت نفت زنده نبود، شرکت ها در این نمایشگاه نمی توانستند کاری انجام دهند؛ وقتی شرکتهای گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی سرمایه گذاری می کنند، یعنی زنده هستند و برای کالاها و خدمات تقاضا می دهند؛ ازاین رو این شرکت ها زنده هستند و البته تقاضا بیشتری برای کار دارند که ما هم قبول داریم.
وی افزود: صنعت نفت نیازمند سرمایه گذاری بیشتر است و این روند به منابع سرمایه ای نیاز دارد و همه باید در سطح نظام تلاش نماییم که منابع مورد نیاز را تامین نماییم و از همه این ظرفیت عظیم مبارک که در کشور بوجود آمده و یکی از ثروت های بزرگ کشور هست، صیانت نماییم و بتوانیم طرح های خودرا با اتکا به تجهیزات، کالاها و مهندسی ایرانی پیش ببریم.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چند درصد از تجیهزات مورد نیاز صنعت نفت بومی سازی شده است، خاطرنشان کرد: برای پشتیبانی از ساخت داخل پیمانکاران برنده مکلفند طبق لیست مفصلی که در قراردادها به آن اجزا و تجهیزات بیشتری اضافه می شود، تنها از شرکتهای داخلی خرید کنند و حق خرید از خارج را ندارند.
خودکفایی حدود ۷۰ درصدی در ساخت پالایشگاه های گاز و پتروشیمی
زنگنه افزود: البته ما هنوز در بخش هایی همچون لوله های بدون درز و ماشین های دوار نیازمند کار بیشتری هستیم؛ نزدیک به ۶۵ تا ۷۰ درصد در ساخت پالایشگاه های گازی و پتروشیمی خودکفا شده ایم و تجهیزات دوار هم باید تلاش شود در ایران ساخته شود.
زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره طرح گازرسانی به سیستان و بلوچستان هم اظهار داشت: ما به زاهدان گازرسانی کردیم و در ماه های ابتدایی سال ۱۴۰۰ شهر زابل هم به شبکه وصل می شود؛ اما به علت اولویت بخشی به طرح گوره - جاسک بعنوان ایرانی ترین و سریعترین خط لوله تاریخ ایران در تامین خط لوله های خط ایرانشهر – چابهار کمی تاخیر شد، اما گازرسانی داخل شهرها و شبکه ها در جریان است.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره احتمال لغو تحریم ها و این که چه اقدام هایی برای دستیابی به توان حداکثری تولید انجام شده است و چند ماه زمان می برد که به تولید حداکثری برسیم، اظهار داشت: ما بر طبق احتمال ها برنامه ریزی و کار می نماییم، اما اعلان عمومی نمی نماییم، برای اینکه تحریم ها هنوز برداشته نشده است، با این وجود نگران احیای بازارهای از دست رفته نیستم.
زنگنه افزود: من فکر می کنم، اگر تحریم ها برداشته شود، بازار به سراغ ما می آید، برای اینکه خریداران نفت همیشه دنبال تنوع در فروشندگان هستند، بازار خیلی بزرگ است؛ اما ما در این سه سال در بازریابی و انتقال پول و دریافت پول، قدرتمندتر و توانمندتر از گذشته شدیم و در صورت رفع تحریم ها با قدرت وارد بازار می شویم و در کوتاه ترین زمان ممکن به تولید حداکثری می رسیم.
آمار نمی دهم، جنگ هنوز تمام نشده است
زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره آمار صادرات نفت اظهار داشت: حالا نمی توانم آمار بدهم، برای اینکه جنگ تمام نشده است.
او همینطور در پاسخ به پرسشی درباره پیشبینی وی از روی کارآمدن بایدن اظهار داشت: من پیشگو نیستم، ولی بستگی به آنها دارد و مقامات سیاسی ما پیام ها را به روشنی و صراحت گفته اند.
وزیر نفت همین طور در پاسخ به پرسشی درباره تهاتر نفت در ازای واکسن اظهار داشت: من چنین مذاکره ای انجام نداده ام.
زنگنه همین طور در پاسخ به پرسش دیگری درباره برنامه های وزارت نفت برای همکاری با کشورهای حوزه خزر و توافق با آذربایجان اظهار داشت: ما با آذربایجان توافق ها و پیشرفت های خوبی داشته ایم و توافق های روشنی انجام شده که تحریم ها آنرا گرفتار اشکال کرده است و اگر برداشته شود، فعال می شود و منافع دو کشور را تامین می کند.
پالایشگاه ها در فروش خود مختارند
او همینطور درباره حمایت های وزارت نفت برای از بین رفتن خام فروشی پالایشگاه های میانی اظهار داشت: پالایشگاه ها در فروش خود مختارند و تا حالا گزارشی درباره تامین نشدن بموقع نیاز واقعی تولیدکنندگان داخلی دریافت نکرده ام، البته قیمت دست من نیست و دست بازار است، اما گزارشی دریافت کنم، تلاش می کنم خوراک مورد نیاز واحدهای پایین دستی بموقع و به قیمت متعارف تامین گردد.
زنگنه اظهار داشت: من در هر دوره که وزیر نفت بودم همه تلاشم را کردم که جوانان را رشد دهم و استعدادها و افرادی که توانایی تدبیر دارند را رشد دهم که همین نمایشگاه هم زحمتی است که کشیده شده است و ما تلاشم کردیم زمینه های رشد را فراهم نماییم.
وی افزود: حالا می بینید که در شرایط تحریم در حالیکه پول زیادی نداشتیم و در سه سال گذشته سرمایه گذاری صنعت نفت ۱۴ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد، پروژه ها اجرائی شدند و ما هنوز زنده ایم و رشد کردیم؛ با مشاهده غرفه های نمایشگاه هم متوجه می شوید که در حال انقباض و از بین رفتن نیستند و این مایه افتخار است.
وزیر نفت در ادامه درباره وضع استخدام در وزارت نفت، اظهار نمود: حالا برنامه ای برای استخدام رسمی نداریم اما قراردادهای مدت موقت و مدت معیین وجود دارد و افراد ارزیابی می شوند و الان هم اگر کسی هست باید در تارنمای وزارت نفت برای ارزیابی ثبت نام کند.
حفاری میدان گازی فرزاد سال آینده شروع می شود
زنگنه خاطرنشان کرد: حفاری فاز ۱۱ پارس جنوبی هم شروع شده و برنامه ما این است که زمستان سال آینده روزانه حدود ۱۶ میلیون مترمکعب گاز از این فاز برداشت کنیم؛ جکت میدان گازی فرزاد هم در حال ساخت است و حفاری در این میدان گازی احتمال دارد سال آینده شروع شود.
وی تصریح کرد: الان میدان های نفتی و گازی زیادی وجود دارد و فشارافزایی های پارس جنوبی و بازسازی و نوسازی تاسیاست نفت مانده است که باید انجام شود؛ هرچند اجازه ندادیم کار در دوران تحریم بخوابد اما در حداقل ها کار کردیم.
وزیر نفت در انتها ضمن اشاره به افزایش مصرف گاز طبیعی در کشور و تاکید بر صرفه جویی، اظهار داشت: الان گاز طبیعی با فشار بالایی که به وزارت نفت آمد تامین می شود و جز در مقطع کوتاهی و در یک شب، باقی گازرسانی به نیروگاه ها اداره شد و از حالا هم اگر مردم صرفه جویی کنند مشکلی نیست.
زنگنه خاطرنشان کرد: مسئله این بود که مصرف مردم غیرقابل پیشبینی بود و فقط در استان تهران ۱۵ درصد افزایش مصرف داشتیم و این رقم بسیار بالایی است. اگر قرار باشد سالانه ۱۵۰ میلیون مترمکعب به مصرف اضافه شود باید از کجا تامین کنیم؟ مگر می توان سالانه ۳۰ میلیارد دلار در این عرصه سرمایه گذاری کرد بدون اینکه تولید ملی بالا برود؟




منبع:

1399/11/03
22:25:26
0.0 / 5
1138
تگهای خبر: بازار , تولید , ثبت نام , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی