كاهش صادرات ایران به امارات

كاهش صادرات ایران به امارات

به گزارش لوازم فلزی رئیس كنفدراسیون صادرات با اشاره به اینكه جهش نرخ ارز، تاثیر خویش را در آمارهای صادراتی نمودار كرده، اظهار داشت: این رشد در ماههای آینده پایدار نیست، چراكه تاثیر منفی خویش را در نرخ مواد اولیه نشان داده است.



محمد لاهوتی در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح جزئیات آمار تجارت خارجی ایران در ده ماهه منتهی به دی ماه، اظهار داشت: بر مبنای آمار انتشار یافته از جانب گمرك، كل تجارت خارجی ایران حدود ۷۸ میلیارد دلار بوده است كه از این میزان، ۴۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار واردات بوده كه ۲۲ درصد رشد مثبت را تجربه كرده است؛ ضمن اینكه سهم صادرات از این آمار هم، ۳۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است كه از نظر ارزشی، ۲ درصد رشد منفی دارد و نسبت به نه ماهه، یك درصد كاهش یافته است؛ ولی نكته حائز اهمیت این است كه در مقایسه آمارهای دی ماه به آذرماه، صادرات رشد ۲۶ درصدی و واردات رشد ۲ درصدی داشته است.
رئیس كنفدراسیون صادرات ایران اضافه كرد: افزایش صادرات نشانگر آن است كه وقتی ارز تغییر قیمت دهد و افزایش می یابد كه البته در این دوره از جهش قیمت برخوردار بود، تاثیر خویش را در صادرات نشان می دهد؛ البته به این معنا نیست كه اگر اعداد نرخ ارز در همین رقم ها باقی بماند، تا دو سه ماه آینده مجدد این روند افزایش صادرات ادامه داشته باشد؛ چراكه به هرحال تاثیر نرخ ارز در مواد اولیه داخلی نیز، خویش را نشان خواهد داد و سبب می گردد تا قیمت های پایه تغییر كرده و سود متعادلی كه پیش از تغییرات نرخ ارز وجود داشته، بر بازار حاكم شود؛ ازاین رو تاثیری كه سودهای تغییر نرخ ارز در رشد صادرات نمایان كرده، در ماههای بعد كاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به اینكه واردات، دو درصد رشد در ده ماهه تجربه كرده كه نسبت به آذرماه، تفاوت زیادی ندارد، اظهار داشت: نكته بعدی كه در این آمارها خودنمایی می كند، در رشد صادرات سایر كالاها است كه باآنكه این تفاوت بزرگ نیست؛ ولی به هرحال شرایط بهتری را نشان داده است و از رشد صادراتی برخوردار بوده است.
لاهوتی تصریح كرد: ۵ كشور هدف صادراتی ایران، چین، امارات، عراق، كره جنوبی و هند بوده اند؛ ضمن اینكه در آمارهای جدید، افغانستان از جرگه ۵ كشور اول صادراتی ایران خارج شده و جای خویش را به هند داده است. در عین حال، در صادرات به چین نیز، رشد ۱۱ درصدی تجربه شده است؛ اما رشد صادرات به عراق ۹.۵ درصد و كره جنوبی ۳ درصد بوده است.
وی صادرات به امارات را با كاهش ۱۹ درصدی همراه دانست و تصریح كرد: واردات از این كشور، ۴۲ درصد رشد داشته است. این نشان داده است كه صادركنندگان، مشكل زیادی در مراوده با كشورهای جهان ندارند؛ ولی واردكنندگان كماكان مجبورند كه با استفاده از واسطه ها اقدام نمایند و كالای خویش را با استفاده از امارات وارد كشور نمایند؛ اما صادركنندگان، صادرات مستقیم به بازارها را در دستور كار خود قرار داده اند.
عضو شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ادامه داد: امارات بیشترین رشد را در بین كشورهای هدف وارداتی ایران داشته و بعد از آن، آلمان با رشد ۱۹ درصدی، در رتبه بعدی قرار گرفته است كه البته این رشد نشان داده است كه واردات ایران با كیفیت بهتری در حال انجام می باشد.لاهوتی، قیمت هر تن كالای وارداتی را ۱۴۰۴ دلار ذكر و خاطرنشان كرد: قیمت كالاهای وارداتی ده درصد رشد داشته؛ ضمن اینكه قیمت هر تن كالای صادراتی هم ۳۵۹ دلار است كه باوجود اینكه عدد پایینی به شمار می رود؛ ولی نسبت به ده ماهه سال قبل، ۵.۵ درصد رشد مثبت را تجربه كرده است.
وی ادامه داد: در مجموع، آمارهای تجارت خارجی، خیلی تفاوتی با گذشته نكرده و ۲۶ درصد رشدی كه در صادرات داشته ایم، به علت تاثیر نرخ ارز است؛ ضمن اینكه واردات خودرو هم بعنوان یكی از اقلامی كه همواره در آمارهای وارداتی اثرگذار بوده، با كنترل های دولت كاهش یافته؛ ولی باز هم باوجود محدودیت های دولت، واردات رشد داشته است.
لاهوتی ادامه داد: در واردات نكته دیگری كه خودنمایی می كند، رشد ۲۲ درصدی مثبت ارزشی است كه در رشد ده درصدی تناژ خویش را نشان داده؛ پس خروجی تولیدات ما می تواند بهتر باشد و در صادرات، وضعیت بهتری را تجربه كنیم؛ البته وضعیت صادرات هم می تواند بستگی به افزایش قیمت نفت داشته باشد كه در رشد صادرات میعانات و پتروشیمی خویش را نشان داده است؛ باآنكه صادرات پتروشیمی هم رشد منفی داشته است.
وی تصریح كرد: تنوع بازارها را نداشتیم و فقط هند جایگزین افغانستان در بازارهای صادراتی شده است و دلیل آن هم می تواند ارتباطات نزدیك تر با هند باشد كه به بهبود شرایط منتهی شده است.
 

1396/11/14
15:36:47
5.0 / 5
5409
تگهای خبر: بازار , چین , دولت , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی