معاون وزیر صنعت اعلام كرد:
افتتاح ۴ و نیم میلیارد دلار پروژه معدنی و صنایع معدنی در سال ۹۶
لوازم فلزی: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: طی سال گذشته، ۴.۵ میلیارد دلار پروژه معدنی و صنایع معدنی راه اندازی شد و در سال جدید، ۱.۵ میلیارد دلار پروژه جدید هم افتتاح می گردد.
به گزارش لوازم فلزی به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی كرباسیانبا بیان این مطلب و ضمن اشاره به اینكه امیدواریم به بركت خون شهدا، بزرگان و انسان های مومن و توجه ائمه اطهار، سال ۹۷ را بهتر از سال قبل داشته باشیم و برای مردم گشایش تولید شود، اظهار نمود: به صورت نسبی از عملكرد بخش معدن و صنایع معدنی در سال ۹۶ راضی هستم و به رغم مشكلات پیش رو اعم از كمبود نقدینگی و غیره، این بخش با رشد تولید، صادرات، بهره وری و سرمایه گذاری مواجه بود.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در سخنان خود طی سال ۹۶ به رشد این بخش اشاره كردند. در سال گذشته، در بین پروژه های افتتاحی رئیس جمهور و معاون اول، پروژه های ایمیدرو یا پروژه هایی كه ایمیدرو حامی آنها بود و مشكلاتشان را حل كرده بود، به چشم می خورد.
شروع ۳۲ هزار میلیارد تومان پروژه جدید
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینكه در سال ۹۲، توازن فولاد دچار مشكل بود اما در سال ۹۶، در بخش گندله، كنسانتره و آهن اسفنجی ظرفیت ها افزایش پیدا كرد، اظهار داشت: در سال گذشته، حدود ۷۰۰ هزار تن آهن اسفنجی صادر شد. امیدواریم در سال ۹۷ این توازن به برنامه ۵۵ میلیون تن نزدیك تر شود.
وی اضافه كرد: در سال ۹۲ و ابتدای دولت یازدهم، ۲۴ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام و شروع نشده داشتیم كه ۸ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بخش خصوصی جذب شد و همه پروژه ها فعال شدند. همینطور در سال ۹۶، ۳۲ هزار میلیارد تومان پروژه جدید در بخش معدن و صنایع معدنی شروع یا فعال شد.
كرباسیان به بیان اینكه طی سال ۹۶، در حوزه فولاد، ۳ طرح آهن اسفنجی از طرح های فولاد استانی راه اندازی شد و انشاءالله با پیگیری شركت ملی فولاد، بخش فولاد این طرح ها هم به بهره برداری برسد، اظهار داشت: در حوزه طلا، وضعیت تولید شركت زرشوران بهتر شد و امیدواریم در سال ۹۷، نقصها آن برطرف شود. همینطور در مجتمع موته، تولید از حدود ۲۰۰ كیلوگرم به ۶۰۰ كیلوگرم افزایش پیدا كرد.
وی ادامه داد: در بخش آلومینیوم، مشكلی كه در سال ۹۵ بود كماكان وجود داشت و نتوانستیم طلب خویش را بابت فروش شركت المهدی هرمزال وصول نماییم. ایرالكو هم مشكل نقدینگی داشت. اما پروژه آلومینیوم جنوب با قوت ادامه یافت و پیش بینی می نماییم طی نیمه دوم امسال به تولید برسد و ظرفیت آلومینیوم كشور به بالای ۷۰۰ هزار تن برسد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان كرد: در بخش مس، پروژه ها پیشرفت كرد و با مراوداتی كه با شركت معتبر گلنكور صورت گرفت، این شركت اعتباراتی داد و شركت مس توانست سودآوری داشته باشد و برخی پروژه های خویش را افتتاح كند. برخی دیگر هم امسال افتتاح می شوند.
وی ادامه داد: در سال ۹۶، پروژه تیتانیوم بعد از سال ها فعال شد. همینطور پروژه منطقه ویژه پارسیان- لامرد هم به مرحله ساخت رسید و پیش بینی می گردد مرحله نخست این پروژه در سال ۹۷ به بهره برداری برسد. از دیگر پروژه های فعال سال ۹۷، طرح عناصر نادر خاكی بود.
كرباسیان با اشاره به حمایت ویژه از اكتشافات عمیق بعنوان یكی از اولویت های ایمیدرو در سال ۹۷، اظهار داشت: نكته بسیار مهمی كه در برنامه اكتشافات ۲۵۰ هزار كیلومتر مربعی متوجه شدیم اینكه در معادن رو زمینی، حدودا معادن بزرگ وجود ندارد و باید مسیر اكتشاف را اصلاح نماییم و باید در معادن زیر زمینی سرمایه گذاری نماییم. امیدواریم با برنامه پیش رو، بتوانیم معادن و ذخایر جدیدی را كشف نماییم و زمینه تولید و اشتغال بیشتری را فراهم نماییم.
وی ادامه داد: در سال ۹۶، برنامه اكتشاف با قوت ادامه یافت و تا آخر این سال، ۱۸۰ هزار كیلومتر مربع فعالیت های مقدماتی این برنامه اكتشافی (پی جویی و ژئوفیزیك هوایی) انجام شد و آماده واگذاری به بخش خصوصی شد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو تصریح كرد: با اكتشافات انجام شده در بخش سنگ آهن استان یزد و با حفاری های انجام شده در عمق ۱۹۰۰ متری، به ذخایر حدود ۲ میلیارد تنی سنگ آهن با عیار بالا دست پیدا كردیم كه این امر نشان داده است كه در معادن عمیق، كشور ما غنی است.
وی اضافه كرد: در منطقه جاجرم، ذخایر جدید بوكسیت از معادن موجود به دست آمد. در كنار این موضوع، طی سال قبل ركورد تولید پودر آلومینا به ثبت رسید و پروژه شمش آلومینیوم جاجرم هم با پیشرفت مناسبی جلو رفت.
صادرات مستقیم ۸ میلیون تن فولاد
كرباسیان با اشاره به اینكه پیش از برجام، اغلب صادرات كشور به خارج با واسطه و حتی با پورسانت بود، اظهار داشت: بعد از برجام، صادرات كشور به اروپا و سایر نقاط دنیا به صورت مستقیم شد به صورتی كه در سال گذشته، بیش از ۸ میلیون تن فولاد صادر شد كه بخشی از آن به اروپا و حتی كانادا بود.
وی اضافه كرد: یكی از اقدامات مطلوب بخش معدن و صنایع معدنی در سال ۹۶ كه سبب افتخار شد اینكه این بخش در چرخه اقتصاد عنوان شد و افراد و سرمایه گذارانی كه به این حوزه نمی آمدند وارد شدند و صد درصد سود برده و درآمد مناسبی به دست آوردند.
ثبت سهم ۲۰ درصدی بخش معدن و صنایع معدنی از صادرات كشور
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان كرد: صادرات حوزه معدن و صنایع معدنی در ۱۱ ماهه سال قبل به ۸.۵ میلیارد دلار رسید كه ۲۰ درصد كل صادرات كشور و حدود ۵ تا ۶ درصد تولید ناخالص داخلی است. در زنجیره فولاد، ۳۴ درصد رشد صادرات نسبت به سال ۹۵ داشتیم.
وی اضافه كرد: طی سال ۹۶ در منطقه سنگان،، ۳ پروژه راه اندازی شد و امسال هم ۲ پروژه دیگر افتتاح می گردد. میزان اشتغال این منطقه در سال ۹۲ كمتر از یك هزار نفر بود اما اكنون به بیش از ۴ هزار نفر رسیده است كه این مساله باعث افزایش امید به آینده در بین جوانان منطقه شده است.
استقبال از سرمایه گذاری بخش خصوصی
كرباسیان با اشاره به اینكه سیاست جدید ما استقبال و پشتیبانی از بخش خصوصی در جاهایی است كه توان سرمایه گذاری دارد، اظهار داشت: در جاهایی كه این بخش كمتر ورود می كند یا جایی كه سرمایه گذار اهل نباشد، ما مكلف هستیم سرمایه گذاری نماییم. بعنوان مثال، در پروژه پروده ۴ طبس گشایش اعتبار می نماییم تا چنانچه سرمایه گذار ابراز تمایل كرد، آن را واگذار نماییم.
وی ادامه داد: هدف دیگر این است كه پروژه های نیمه تمام را با سرعت بیشتر و با زمان بندی مناسب خاتمه دهیم تا هزینه ها كمتر شود و این جزو افتخارات ایمیدرو است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو بحث ایمنی محیط زیست را جزو اولویت های ایمیدرو دانست و تصریح كرد: در سال ۹۶، در این حوزه وضع خوبی داشتیم. بعنوان مثال در معدن مهدی آباد، در كنار اجرای پروژه، به محیط زیست جانوری توجه شد كه متعاقب آن، افزایش زاد و ولد حیات وحش را به دنبال داشت.
ضرورت افزایش وحدت ملی
كرباسیان در انتها ضمن تشكر از تیم مذاكره كننده هسته ای، با اشاره به اینكه باید بپذیریم در سال ۹۷ فشارهای خارجی كمتر نخواهد شد، اظهار داشت: باید وحدت ملی را افزایش دهیم تا از بحران عبور نماییم و به سمت توسعه، تولید و اشتغال گام برداریم.
وی اضافه كرد: وظیفه ملی، دینی و اخلاقی ما بعنوان ایمیدرو این است كه كار خویش را به خوبی انجام دهیم، بهره وری را بالا ببریم، تولید را افزایش دهیم و هزینه ها را كاهش دهیم. بدون شك، عدالت خداوند هم این خواهد بود كه پیشرفت نماییم. مطمئن هستم با لطف خداوند و مدیریت همكاران، سال ۹۷ سال خوبی خواهیم داشت و با گذر از بحران، سالی خواهد بود كه باعث عزت و سربلندی ایران خواهد شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب