نحوه توزیع ۶۲ هزار میلیارد بین طرح های عمرانی

نحوه توزیع ۶۲ هزار میلیارد بین طرح های عمرانی

به گزارش لوازم فلزی شرایط خاص منابع در بودجه سال آینده باعث شد منابع پیش بینی شده برای پروژه ها و طرح ها در چارچوب بودجه های عمرانی تغییری با میزان بودجه امسال نداشته باشد و در حد ۶۲ هزار میلیارد تومان باقی بماند؛ این رقم هم مقرر است مانند چند سال اخیر با اولویت بندی و با رویكرد تكمیل طرح های نیمه تمام اختصاص یابد.



به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، طی سالیان گذشته آنقدر طرح های عمرانی گاها بدون برنامه مشخصی كلید خورده كه در گذر زمان و در نبود منابع كافی برای تكمیل آنها، تعدادشان را به حدود ۸۵ هزار مورد رسانده است. بعضی از این طرح ها آنقدر قدیمی هستند كه می توان در میان بندها و ردیف های بودجه پروژه های مربوط به دهه ۱۳۶۰ را هم پیدا كرد.

در حالی در گذر زمان با تغییرات تورم و افزایش هزینه ها، منابع لازم برای تكمیل پروژه های موجود هم رشد كرده كه آخرین برآوردهای سازمان برنامه و بودجه نشان داده است برای تكمیل طرح های موجود باید حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه كرد؛ این رقم در واقع بیشتر از كل بودجه عمومی یكسال دولت می باشد كه كل كشور را با آن اداره می كند و در این حالت توان تامین مالی یكجا برای پروژه ها وجود ندارد.

از این رو طی سال های اخیر دولت دست به اولویت بندی پروژه ها برای اختصاص بودجه عمرانی كرد و هر ساله تعدادی را بر مبنای میزان پیشرفت در فهرست دریافت كنندگان بودجه عمرانی قرار می دهد. البته از سال قبل تاكید بر مشاركت بخش خصوصی هم برای مشاركت در تكمیل پروژه بوده است.

در سال جاری حدود ۶۲ هزار میلیارد تومان برای پروژه های عمرانی مصوب شد و این رقم برای سال آینده تغییری نكرده و در لایحه ای كه دولت به مجلس برده رقم بودجه های عمرانی در حد ۶۲ هزار میلیاردتومان است و باید مابقی نیاز این بخش با مشاركت سایر بخش ها همچون بخش خصوصی تامین گردد.

بررسی نحوه توزیع منابع عمرانی در سال آینده نشان داده است كه از كل ۶۲ هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی، طرح های فصل حمل و نقل با اعتبار ۷۱۲۱ میلیارد تومان بیشترین سهم را دارد و پس از آن منابع آب با ۴۱۴۶ میلیارد تومان، ارتباطات و فناوری اطلاعات با ۳۰۴۱ میلیارد تومان، كشاورزی با ۲۰۶۸ میلیارد تومان و آموزش و پرورش عمومی با ۱۹۸۱ میلیارد تومان در رده های بعدی قرار دارند.

از اعتبارات عمرانی سال ۱۳۹۸ حدود ۱۱۵۴ میلیارد تومان برای ۱۶۷ طرح خاتمه یافتنی پیش بینی شده است. این در شرایطی است كه در میان آنها اعتبار طرح های خاتمه یافتنی حمل و نقل با رشد ۴۶ درصدی از ۲۴۰ میلیارد به ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش دارد. برآوردها این گونه است كه با اعتبار موجود در این بخش راه اندازی و بهره برداری از حداقل ۱۰۰۰ كیلومتر انواع راه و بهره برداری از حداقل ۳۳۲ كیلومتر راه آهن محقق شود.

با اولویت بندی انجام شده برای اختصاص منابع به منظور تكمیل طرح های نیمه تمام پیش بینی بر این است كه در حوزه آب هم با اختصاص اعتبار حدود ۵۳۲ میلیارد تومانی ۲۳ طرح نیمه تمام در سال آینده تكمیل و به بهره برداری برسد.

همچنین اعتبار و سازوكارهایی برای تكمیل خدمات زیربنایی اولیه برای ۳۰۰ هزار واحد مسكن مهر و تحویل ۳۰۰ هزار واحد مسكن مهر در سال ۱۳۹۸ و ادامه نوسازی و بازسازی ۴۸۶ محله در بخش بازآفرینی بافت ناكارآمد شهری با استفاده از تامین اعتبار برای كمك بلاعوض برای تملك اراضی و تامین خدمات زیربنایی و روبنایی و پیش بینی وجوه اداره شده برای اعطای تسهیلات ودیعه اسكان موقت هم در لایحه بودجه ۱۳۹۸ پیش بینی شده است.

اولویت طرح های فصل آب و فاضلاب و تكمیل پروژه های تبدیل پسماد به انرژی و در مجموع پیش بینی اعتبار لازم برای خاتمه ۲۳ طرح در بخش آب و فاضلاب، از دیگر سیاست های بودجه ۱۳۹۸ برای تكمیل پروژه های نیمه تمام است.




1397/10/18
14:53:28
5.0 / 5
4908
تگهای خبر: آموزش , بودجه , حمل و نقل , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی