گزارش مهر

كارگاهی كه بزرگترین فرش جهان را بافت معطل نقدینگی

كارگاهی كه بزرگترین فرش جهان را بافت معطل نقدینگی

به گزارش لوازم فلزی روستای زِبِرخان از توابع نیشابور؛ روستایی كه بزرگترین فرش های جهان در آن بافته شده اما ۹۰ درصد كارگران آن فاقد بیمه هستند و مدیر روستایی این كارگاه برای ادامه فعالیت نیازمند حمایت مالی است.



خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی - محمد جندقی: روستای حاجی آباد از توابع شهرستان نیشابور در بخش زِبِرخان واقع شده است. روستایی در ۲۶ كیلومتری شرق نیشابور؛ روستایی كه هر چند باور آن سخت باشد اما كارگاه قالیبافی این روستا مشتریان زیادی از سراسر دنیا دارد و كشورهای دارای حكومت پادشاهی مشتریان آن هستند.
فرش مسجد سلطان قابوس پادشاه مرحوم شده عمان توسط بافندگان كارگاهی در این روستا بافته شده؛ فرش ۵ هزار مترمربعی كه زمانی بزرگترین قالی جهان بود و امروز یكی از چند قالی بزرگ جهان.
فرشی كه شاید تصور شود در محیطی لوكس بافته شده اما تار و پودهای این قالی در سال ۱۳۷۴ در سوله ای بدون امكانات خاص و به دست قالیبافان هنرمند این روستا در هم تنیده شد تا امروز صفت یكی از بزرگترین فرش های دستباف جهان را با خود به یدك بكشد.

فرش مسجد سلطان قابوس
قالی دیگری كه در این كارگاه در روستایی دور افتاده بافته شده، قالی ۶ هزار مترمربعی برای مسجد ابوظبی در امارات است كه در سال ۱۳۸۴ بافته شد. قالی ۲۵۰۰ مترمربعی برای عمان هم از دیگر افتخارات این كارگاه و قالیبافان آن است.
البته قالی های فاخر دیگری هم هستند كه در این كارگاه به سفارش كشورهای آمریكا، عربستان و سایر نقاط اروپا بافته شده اند.
اما فرشی كه امروز در حال بافتن آن هستند، قالی ۴ هزار مترمربعی به سفارش كشور آلمان است كه در مصاحبه اختصاصی خبرگزاری مهر با مدیر این كارگاه در تصویر بافندگان دیده می شود.
از روستایی پشتیانی كنید تا كشور آسوده بخوابد
اصغر زرندی مدیر این كارگاه كه به قول خودش نیم قرن از عمر خویش را در حرفه قالیبافی گذرانده است در گفتگو با خبرنگار مهر، از دغدغه های خود می گوید.
از جمله كلیدی بخش پایانی مصاحبه با او شروع می نماییم، «به روستایی بها نمی دهند، بیایید از روستایی پشتیانی كنید تا كشور آسوده بخوابد.»
زرندی درباره آغار فعالیت كارگاه خود می گوید: در سال ۱۳۷۴ به سفارش مركز ملی فرش ایران، بافت فرش ۵ هزار متربعی را بعد از آن كه قالیبافانی از نقاط مختلف كشور همچون اصفهان و تبریز این سفارش را نپذیرفتند، آغاز كردیم.
وی با اشاره به اینكه ما در آن زمان به رغم امكانات كم اما ۴۰۰ دستگاه قالیبافی داشتیم و سفارش بافت فرش ۵ هزار مترمربعی برای كشور عمان را پذیرفتیم اظهار داشت: بعد از انعقاد قرارداد بافت این فرش را شروع كردیم. بعد از آن فرش ۶ هزار مترمربعی برای مسجد ابوظبی در امارات در این كارگاه بافته شد.
زرندی همینطور اظهار داشت: علاوه بر این سفارش هایی از كشورهای عربستان، آمریكا و اروپا دریافت كردیم و قالی هایی برای این كشورها در این كارگاه بافته شد.
مدیر این كارگاه با اشاره به مشكلات و دغدغه های پیش رو اضافه كرد: اخیر به علت مشكلات مالی سفارشات مثل گذشته نبود و اگر امكانات در اختیار ما بگذارند و سرمایه در گردش برای ما تأمین شود، حتی تا ۳۰۰ خانوار می توانند مشغول به كار شوند.
وی با اشاره به اینكه برای راه اندازی ساختمان و تجهیز كارگاه حدود ۴ میلیارد تومان هزینه كردیم افزود: اساسا این ظرفیت وجود دارد كه فرش ها و قالی های فاخر و پرارزش در این كارگاه تولید نماییم.
زرندی می گوید: حدود ۳ میلیارد تومان سرمایه برای تجهیز كارگاه نیاز داریم. سفارش كار زیاد است و مشتری وجود دارد. در این كارگاه هر نوع قالی و گره ای بافته شده است و قابلیت بافت هر فرشی وجود دارد.
قالیبافی كه ۳۰ سال بافته اما فقط یك سال بیمه دارد
در فرآیند بازدید در گفتگو با قالیبافان تقریباً غالب آنها از نداشتن بیمه گلایه داشتند. یكی از این قالیبافان با حدود ۳۵ سال سابقه، فقط یكسال بیمه داشت!
مدیر این كارگاه با اشاره به اینكه ۹۰ درصد قالیبافان كارگاه تحت پوشش بیمه نیستند اظهار داشت: مشكل بیمه قالیبافان در دولت هفتم و هشتم و در زمان آقای شریعتمداری (وزیر وقت بازرگانی) حل شد كه ۷ درصد حق بیمه را قالیبافان پرداخت می كردند و مابقی توسط دولت پرداخت می شد اما در حاضر تأمین اجتماعی مشكلاتی را بوجود آورده است.
وی با اشاره به اینكه در چارچوب برنامه اشتغال روستایی و عشایری ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت كرده است اضافه كرد: بانك از ما وثیقه شهری طلب می كند و وثیقه روستایی قبول نمی نماید.
او مصاحبه خویش را اینگونه تمام كرد: «به روستایی بها نمی دهند. بیایید از روستایی پشتیبانی كنید تا كشور آسوده بخوابد. همانطور كه رهبری فرمودند كشور می تواند روی پای خودش بایستند.»
مصاحبه تصویری خبرگزاری مهر با مدیر كارگاه بزرگترین بافند قالی جهان مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4


1398/11/29
14:44:47
5.0 / 5
4064
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , دستگاه , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی