رفع چالش های فعالان اقتصادی در بسته حمایتی خادم الرضا (ع)

رفع چالش های فعالان اقتصادی در بسته حمایتی خادم الرضا (ع)

به گزارش لوازم فلزی، امروز در مراسم روز ملی صنعت و معدن از بسته پشتیبانی از تولید و تجارت خادم الرضا رونمایی گردید. این بسته مبین انسجام بخش های غیردولتی و دستگاههای دولتی برای رفع چالش های تولید و تجارت است.



به گزارش لوازم فلزی به نقل از مهر، فرشاد مقیمی امروز (یکشنبه ۱۰ تیر ماه) در مراسم روز ملی صنعت و معدن در سالن سران اجلاس، اظهار نمود: بیشتر از ۱۷ کارگروه و ۱۴ نشست تخصصی با سه هزار نفر ساعت کارشناسی با حضور بخش خصوصی برای تهیه این بسته صرف شده است. این بسته در جهت کاهش هزینه های تولید و تجارت و تسهیل در خدمات رسانی تهیه شده است تا چالش های پیش روی صنعتگران و تجار و سایر فعالان اقتصادی را برطرف کند.
رئیس ستاد دهه تولید و تجارت تصریح کرد: درصدد هستیم تا در این بسته تولید و تجارت خادم الرضا (ع) شعار سال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم را در قسمت صنعت محقق نماییم. این بسته در دولت سیزدهم با همدلی بخش خصوصی و دولتی تهیه و تنظیم شده است.
مقیمی با اشاره به برگزاری برنامه های روز ملی صنعت و معدن اظهار داشت: سال جاری در جهت تأیید وزیر صمت تلاش شد تا با مشارکت بخش خصوصی گام برداریم و ستاد دهه تولید و تجارت را با حضور نمایندگان ۱۰ تشکل بخش خصوصی تشکیل دهیم.
در بخش تولید ناامیدی دیده می شود
همچنین محمدرضا بهرامن رئیس خانه صنعت و معدن ایران در این مراسم اظهار نمود: امروز به خاطر ناامیدی که در کشور دیده می شود؛ لازم است که همگی نهادها و سازمان ها دست به دست هم بدهیم تا مشکلات حل شوند؛ بخشی ما هستیم و قسمتی دیگر سیاست گذاران هستند؛ ما نیازمند لحظه به لحظه مدیریت کردن این بخش ها هستیم.
وی اضافه کرد: بنده اهل معدن با سابقه حدود ۵۰ سال هستم؛ ۲۸ سال است که کنار شما صنایع و فعالان صنعتی و معدنی در روز صنعت و معدن هستم و مسائل را مطرح می نماییم اما بایستی از ثروت های خدادادی در کشور صحبت کرده و فراموش نکنیم که ایران یک کشور خاص به لحاظ سرمایه ها و ساختارهای زمین شناسی است؛ ما مدعی مزیت در این کشور هستیم. مگر چند کشور مشابه ما است. کشور معدنی در جهان زیاد است اما مزیت خاص تنها در سه کشور آمریکا روسیه و ایران وجود دارد؛ ازاین رو حوزه معدن، نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد.
این فعال معدنی، ضمن اشاره به نقدهایی که این حوزه دارد، خاطرنشان کرد: حقیقتاً این نقدها درست نیست؛ بنده بعنوان یک فرد تشکلی در حوزه معدن، اعلام می کنم که این نقدها درست نبوده و تنها تخریب کننده است. بر مبنای آخرین اطلاعات و آمار، تنها جمعاً چهار درصد از سرزمین های ما، زیر پوشش فعالیتهای معدنی است؛ باورش برای خیلی ها سخت است؛ ما با چهار درصد با سرمایه گذاری خوشبینانه ۵۵ میلیارد دلار از ۶۵ سال پیش تاکنون، توانسته ایم طی چند سال گذشته و بخصوص زمانیکه درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرد، در کنار دولت برای تأمین ارز مورد نیاز کشور قرار بگیریم. اجازه نقد منفی و مخرب نباید داد.
بهرامن اشاره کرد: ذخایر معدنی در همه دنیا، حتی آمریکا و استرالیا، روسیه، آفریقا و… حاکمیتی هستند و نگاه حاکمیتی دارد؛ چون نفع عامه در آن است. ازاین رو درصورتیکه از ذخایر خدادادی استفاده نکنیم، خیانت به کشور و جامعه خود کرده ایم؛ چرا نمی گذارند متولی بخش معدن به فعالیت خود ادامه دهد و نقش خویش را توسعه اقتصادی تعریف و ایفا کند. چرا درآمدهای شیرین نفتی که در بودجه مصرف می شود، اجازه نمی دهد که بخش معدن، رشد واقعی خویش را داشته باشد؟ این که می گویم نگاه حاکمیتی، چونکه اصل ۴۴ و ۴۵ قانون اساسی صراحتاً نقش بخش متولی را مشخص کرده و تاکید دارد که متولی باید این بخش را اداره کند که درست هم هست.
وی خاطرنشان کرد: امروز آیا متولی می تواند به تمام موضوعات و مسائل رسیدگی کند؟ خیر! عوامل بازدارنده، تنها چوب لای چرخ متولی بخش معدن می گذارند.
مسابقه غول تورم و افزایش حداقل حقوق کارگران، لکه ننگی بر اقتصاد ماست
در ادامه این مراسم، محمدرضا مرتضوی مدیرکل خانه صنعت و معدن ایران ضمن تاکید بر این که ما بعنوان فعالان صنعتی، بشدت از عملکرد سامانه ها ناراضی هستیم؛ خاطرنشان کرد: سامانه ها تکالیف الزامی را به گردن صنعت گذاشته و نقشی هم در کنترل فسادها ندارد؛ این درحالیست که تمام این فسادها، در همین سیستم های کنترلی و ایست بازرسی هایی است که روند صنعت کشور را کند کرده و البته رکورد فساد را هم شکسته است. امیدوار هستیم که همراهی وزیر صنعت، معدن و تجارت به این مورد توجه ویژه داشته و ما را همراهی کنند.
وی اضافه کرد: گلایه ی دیگر فعالان صنعتی، بی برنامه گی در تخصیص ارز جهت واردات مواد اولیه شرکت هاست که زمینه نارضایتی واحدهای تولیدی را فراهم نموده و واحدها نمی تواند به جهت همین نبود برنامه در دریافت ارز برای امور و فعالیتهای خود برنامه ریزی کنند؛ فلذا درخواست ما اینست که سازوکاری برای این منظور تعیین و تعریف شود تا از میزان ارز تخصیصی و زمان آن اطلاع داشته و بتوانیم برنامه ریزی نماییم.
دبیرکل خانه صنعت و معدن ایران، دیکر مشکل صنعت را مبحث قیمت گذاری دستوری دانسته و با اعلان اینکه قیمت گذاری دستوری کمر صنایع را شکسته است، اظهار داشت: ثابت شده که نظام قیمت گذاری دستوری نه تنها کمک کننده و تاثیر گذار نیست، بلکه جز ضربه به کیفیت تولیدی کشور، تابحال سودی نداشته و کمر تولیدکننده و مصرف کننده را شکسته است. یکبار برای همیشه، به این خواسته صنعتگران توجه کنید، قبل از آنکه دیگر توانی برای فعالیت خدمت رسانی به مردم نداشته باشیم.
مرتضوی اشاره کرد: مسابقه غول تورم و افزایش حداقل حقوق کارگران، لکه ننگی بر اقتصاد ماست، هر روز سفره کارگران کوچک تر و کارگران فقیرتر می شوند. بخش مولد کشور، شرمنده خانواده خود شده است؛ ما بخش تولید این آمادگی را داریم که به جای چانه زدن بر سر حداقل حقوق برای تأمین نیازهای اساسی کارگران، با دولت، شخص شما (وزیر صمت) و وزارت کار همراهی نماییم و قول می دهم برای تأمین نیازهای اساسی کارگران خود، هرگونه سرمایه گذاری لازم است، انجام دهیم اما با ۵۹ درصد تورم، ۲۰ درصد افزایش حقوق، ممکن نیست.
این مقام صنعتی تصریح کرد: تولید صنعتی، بدون همراهی اصناف غیر ممکن است؛ اصناف باید همراه بخش تولید باشد و قوانین هم بایستی در جهت تسهیل کسب و کار اصناف و صنایع باشد. فشار مالیاتی روی اصناف، به نظام تولید کشور صدمه رسانده است. ما مخالف مالیات ستانی دولت نیستیم اما منتقد به نحوه هزینه کرد مالیات ها هستیم. این مالیات ها بایستی صرف زیرساخت ها شود و باید آب و برق ما را تأمین کند؛ نه این که صرف هزینه های جاری و پرداخت حقوق کارگران شود. ما صنعتگر هستیم و در هر شرایطی به هر سازی که بخواهید می رقصیم اما این آخر عمری که کمر صنایع خم شده، جوری ساز بزنید که از پس آن بر بیایم و شرمنده مردم و کارگران خود نباشیم.
استفاده از ظرفیتهای ناب کشور به سبب شرایط حاکم بر اقتصاد ممکن نیست
صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم در این مراسم با تکیه بر نبود زیرساخت های اولیه تولید در کشور، اظهار داشت: با عنایت به شرایط باید تلاش نماییم مراسم تجلیل از تولیدکنندگان و صنعت گرانی که باوجود این وضعیت، در حوزه تولید فعال می باشند را در سطوح بالاتری برگزار نماییم.
وی اضافه کرد: صحبت از سرمایه گذاری های بزرگ، حضور در بازارهای جهانی و حرکت به سمت فناوری های نو ضروری است؛ اما درعین حال نداشتن زیرساخت های ابتدایی تولید، نبود ناوگان حمل و نقل مناسب، عدم همکاری نظام پولی و مالی کشور با تولیدکنندگان و تورم را بالا، مانع توسعه اقتصادی کشور است.
حسن زاده افزود: در ایران ظرفیتهای ناب منابع طبیعی و نیروی انسانی باتجربه و حرفه ای وجود دارند که به سبب شرایط حاکم بر اقتصاد، قابل استفاده نیستند و این وضعیت درشان مردم ایران نیست.
رییس اتاق ایران ضمن تاکید بر اهمیت توجه به انتظارات فعالان بخش تولید و قدردانی از این افراد، خاطرنشان کرد: باید فرهنگ حفظ و تجلیل از مدیران بنگاه های اقتصادی را در سطوح بالاتر برگزار نماییم. رونمایی بسته حمایتی خادم الرضا در ادامه این رویداد از بسته خادم الرضا رونمایی گردید. بسته خادم الرضا، بسته حمایتی از تولید و تجارت و مبین انسجام بخش های غیردولتی و دستگاههای دولتی برای رفع چالش های تولید و تجارت است. طبق گفته مسؤلان وزارت صنعت، معدن و تجارت، سعی شده به کمک این بسته برای رفع ۸۷ موضوع، راهکار عرضه شود.


منبع:

1403/04/11
12:03:12
5.0 / 5
206
تگهای خبر: اتاق بازرگانی , اقتصاد , بازار , بودجه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لینکهای لوازم فلزی
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی