سخنگوی اتحادیه بنكداران مواد غذایی عنوان كرد

از بازار شکر و روغن چه خبر؟

از بازار شکر و روغن چه خبر؟

لوازم فلزی: سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره ی آخرین وضع بازار شکر و روغن توضیح داد که تا آن زمان که قیمت مصوب اعلام نشود، تولیدکنندگان از عرضه کالا خودداری می کنند و همین مورد در بازار تاثیر خواهد گذاشت.



به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، بازار مواد غذایی بعد از تعطیلات نوروزی همچنان با مشکلاتی در تأمین و قیمت گذاری شکر و روغن مواجه می باشد. این بلاتکلیفی ناشی از عدم مصوبه رسمی و عدم شفافیت در نرخ ارز و قیمت هاست. فعالان بازار از توقف توزیع و تولید قطره چکانی از جانب تولیدکنندگان و واردت کنندگان این کالاها سخن می گویند.

حسین فرهادی - عضو هیأت مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی - در گفتگو با ایسنا، در مورد شرایط بازار شکر و روغن اظهار داشت: حدود 10 روز از تعطیلات سال نو می گذرد؛ هنوز بعضی از کارخانجات آغاز به کار نکرده اند. با عنایت به اعلام دولت که وزارت خانه ها در روزهای نوروز در ایام غیر تعطیل باید مشغول به کار باشند؛ ولی متاسفانه هنوز قیمت مصوب شکر و روغن اعلام نشده و این مورد در بازار سبب شده که شرکتهای تولیدکننده و واردکننده این کالاها عرضه نکنند. محصولات ساخته شده به شکل خیلی قطره چکانی و خیلی کم توزیع می شود.

فرهادی در توضیح بیشتر مشکلات بازار اضافه کرد: بحث افزایش قیمت روغن از سال قبل آغاز شد. یکی از دلایل آن افزایش قیمت جهانی روغن و بحث تغییر ارز نیمایی به ارز توافقی بود که به این مورد دامن زد. این وضعیت سبب شد تولیدکنندگان کالاها را عرضه نکنند. تولید کنندگانی که با ارز نیمایی وارد کرده بودند و در انبارهای خود موجودی داشتند، اما با بیان یکباره تغییر ارز نیمایی به ارز توافقی توسط دولت از توزیع کالا خودداری کردند.

وی در رابطه با روند قیمت گذاری در بازار هم اظهار داشت: افزایش قیمت جهانی روغن تقریبا ۳۰ تا ۳۵ درصد بوده، که در کشور ما ۱۵ درصد این افزایش اعمال شد. سپس دولت اعلام نمود که ارز توافقی می دهیم، اما باردیگر اعلام نمود که ارز قبلی برای کالاهای اساسی خواهد بود. این سیگنال ها سبب شد که تولیدکنندگان کالا را کم عرضه کنند.

سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تصریح کرد: مشکل بعدی اینست که تولیدکنندگان و واردکنندگان کالا را به شکل محدود توزیع می کنند. فروشگاه های زنجیره ای حجم زیادی از کالا را دریافت می کنند و همین سبب می شود که مغازه داران و خرده فروشان، کالا را با قیمت بالاتر تهیه کنند. این افزایش قیمت در نهایت به دست مصرف کننده می رسد.

وی همینطور در مورد قیمتی که تولیدکنندگان به عمده فروشی عرضه می کنند اظهار داشت: تولیدکنندگان از قیمت درج شده مصرف کننده روی روغن ۳ درصد کسر می کنند و به عمده فروشان و حتی خرده فروشان عرضه می کنند و عمده فروشی ها باید با ۳ درصد سود بفروشند همین مساله منجر به این می شود که به قیمت مصرف کننده به خرده فروشان عرضه کنند. این در شرایطی است که خرده فروش ها باید کالا را با حداقل ۱۰ تا ۱۲ درصد سود بفروشند، این مورد سبب شده تا در خرده فروشی بالاتر از قیمت درج شده روی کالا بفروشند.

فرهادی همینطور در رابطه با وضعیت شکر اظهار داشت: در بحث شکر، از آغاز سال تا هم اکنون قیمت حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش داشته اما هنوز قیمت دقیق شکر اعلام نشده است. این بلاتکلیفی سبب شده که تولیدکنندگان کالا را عرضه نکنند. ازاین رو تقاضا بالا رفته و قیمتها افزایش پیدا کرده است. برای واردات و تولید شکر و روغن، دولت باید به سرعت مشخص نماید که ارز چه نوعی به واردکنندگان داده می شود. تولیدکنندگان باید بدانند که قیمتها چه خواهد شد و بر طبق این تصمیمات به توزیع و تولید اقدام نمایند.

عضو هیأت مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی همینطور اخطار داد که عدم شفافیت در تخصیص ارز و انحصار در واردات امکان دارد به افزایش قیمت و ایجاد انحصار در بازار منجر شود. این همان روندی است که در برنج هم دیده شد و سبب شد که تنها برخی شرکت ها قادر به واردات و توزیع کالا شوند.

وی اضافه کرد: ما هم اکنون به خودکفایی در تولید شکر نزدیک شده ایم، به صورتی که ۷۵ تا ۸۰ درصد تولید شکر کشور داخلی است و تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد واردات داریم.

فرهادی در انتها تاکید کرد: برای پیشگیری از ادامه این وضعیت نابسامان در بازار، وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار باید هر چه سریع تر اقدام نمایند و قیمتها را به صورت رسمی اعلام کنند تا تولیدکنندگان و واردکنندگان بتوانند با برنامه ریزی صحیح کالا را توزیع کنند و از افزایش بیشتر قیمتها جلوگیری شود.




منبع:

1404/01/25
11:36:49
5.0 / 5
49
تگهای خبر: بازار , تولید , دولت , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است (1396 - 1404)

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی ، ارائه اطلاعات جامع در مورد همه لوازم فلزی ، صنعتی خانگی تاسیساتی